Odp: Błąd
Nie działa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie działa.
Moduł SQLite nie działa?
To byłoby dość nieprawdopodobne...
Mam na myśli, że Estats (u mnie) nie działa na MySql i SQLite.
Ostatnio edytowany przez aa (31.05.2008 11:54:00)
Ten sam komunikat w przypadku SQLite?
Może przyczyna leży gdzieś poza bazami danych w takim razie, bo bardzo trudno sprawić żeby ten moduł nie funkcjonował gdziekolwiek prawidłowo...
Znikam teraz do wieczora przynajmniej, więc zbyt szybko nie będę mógł odpowiedzieć...
No to poczekam.
No ja tez poczekam bo u mnie rowniez nie dziala... :-( A wszystkie wersje wczesniej dzialaly tak dobrze :-)
Zanim zacznę kombinować, to poproszę o numery wersji PHP i MySQL, może się przydadzą w rozwiązaniu problemu.
PHP: 4.4.7
MySql: 4.0.26
Dość zabytkowe wersje, szczególnie MySQL, tyle, że nie powinno być problemów nawet przy 3.23.
Jutro można by przeprowadzić jakieś dodatkowe testy, tylko, że na chwilę obecną nie mam jeszcze zbytnio pomysłu co można by sprawdzić.
Dość intrygujące jest to, że nawet oddzielny skrypt nie może pobrać danych z bazy.
Możesz jeszcze dodatkowo sprawdzić, czy dane w pliku conf/config.php pokrywają się z tymi, które podane zostały przy instalacji, z naciskiem na prefiks nazw tabel (gdyż połączenie zostało nawiązane poprawnie najprawdopodobniej).
Zmieniłem wersje. Teraz mam:
PHP: 5.2.5
MySql: 5.0.45
Perl: 5.10.0
Ostatnio edytowany przez aa (01.06.2008 09:17:12)
Pozostaje chyba sprawdzić dokładniej samo zapytanie...
Po linii:
$Result = $this->query ('SELECT * FROM `'.$this->Prefix.'configuration` WHERE `mode` = '.(int) $Mode);
Dodaj:
echo 'SELECT * FROM `'.$this->Prefix.'configuration` WHERE `mode` = '.((int) $Mode).'<br />';
var_dump ($Result);
W pierwszej linii wyświetli się zapytanie, spróbuj je wykonać w phpMyAdmin i sprawdź czy coś zwraca.
Jeśli nie, to je pokaż.
To co wyświetli się w kolejnej linii skopiuj
Który plik? lib/db/mysql/common.php? Tam tego nie ma. Podobne:
$Result = $this->query ('SELECT * FROM `'.$this->Prefix.'configuration`');
bez warunku WH
Tak, to. W oryginale jest jak podałem, to widocznie zostało po ostatnich testach.
Na samej górze:
0
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\www\estats\lib\db\MySQL\common.php:25) in C:\www\estats\index.php on line 578
W środku:
Could not connect to database!
C:\www\estats\lib\db\MySQL\common.php: 11
Dane są poprawne.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź