Temat: Błąd
Wyświetla mi się to:
Could not retrieve configuration (stats)!
C:\www\estats\lib\common.php: 163
Co jest źle?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wyświetla mi się to:
Could not retrieve configuration (stats)!
C:\www\estats\lib\common.php: 163
Co jest źle?
Moze cos wiecej powiesz? Jasnowidza tutaj nie ma.
Zainstalowałem, włączyłem i mam to. Co mam więcej powiedzieć? Nie wiem dlaczego to się zrobiło. "Stabilna" wersja.
(...) Co mam więcej powiedzieć? (...)
Sądząc po ścieżce widocznej w komunikacie błędu, albo używasz IIS albo instalowałeś eStats na jakimś WebServie/Krasnalu/ogólnie Windowsowym AMP. Tylko która wersja? I jeśli pierwsza - najlepiej gdy podasz adres (HTTP), jeśli zaś druga - to ogólne informacje o konfiguracji tych AMP. Bo zresztą - domyślam się, że używasz MySQL.
Uzywam Webserva.
ogólne informacje o konfiguracji tych AMP
Gdzie one są?
domyślam się, że używasz MySQL.
Tak
Ostatnio edytowany przez aa (21.05.2008 15:10:09)
Wie ktoś co jest źle?
Uzywam Webserva.
ogólne informacje o konfiguracji tych AMP
Gdzie one są?
Jeśli nie wiesz, to znaczy, że używasz w miarę standardowych WebServa, a skoro tak, to już pisać nie musisz.
Wie ktoś co jest źle?
Liczyłem, że w środę (wczoraj) pojawi się Emdek... Będziesz musiał na Niego poczekać (sądzę, że maksimum do niedzieli).
Jednak ponieważ wiemy już, że instalacja jest na Windows, a także z uwagi na to, iż ujmowałeś słowo stabilna w cudzysłów - dodam, że eStats jest rozwijany na GNU/Linuksie, na nim przechodzi większość testów i głównie z myślą o użyciu na tej właśnie platformie jest tworzony. Zresztą podobnie jak AMP (chociaż MySQL to może już Solaris :-D...ale na pewno nie Windows).
Wróciłem ;-).
Sprawdź czy w tabeli estats_configuration (lub z innym przedrostkiem, jeśli był zmieniony przy instalacji) jest około stu wpisów.
Czy podobny błąd pojawia się także po wejściu na stronę statystyk? Czy tylko przy zbieraniu danych?
Sprawdź czy w tabeli estats_configuration (lub z innym przedrostkiem, jeśli był zmieniony przy instalacji) jest około stu wpisów.
Jest.
Czy podobny błąd pojawia się także po wejściu na stronę statystyk
Tak.
Pozostaje więc sprawdzić, czy dane o konfiguracji są poprawnie pobierane.
Otwórz plik lib/db/MySQL/common.php, poszukaj w nim linii:
function config_get ($Mode) {
I przed linią (tuż pod tą wskazaną):
return ($Data);
Wklej:
var_dump ($Data);
Na górze strony pojawi się zrzut konfiguracji, skopiuj go i pokaż, a dodaną linię kodu wywal.
Nic się nie wyświetliło.
ja mam ten sam problem, pisalem osobnego posta ale zero reakcji...
ja stawialem statystyki na znanym serwerze w www.nazwa.pl
snajper456, jak mam reagować nie mogąc wejść na forum przed weekendem? Przecież jest to napisane w ogłoszeniu widocznym na każdej stronie forum ;-).
aa, "coś" jednak powinno się wyświetlić ;-).
Na pewno jest to moduł MySQL i tamten kod po zmianach wygląda tak:
[code]function config_get ($Mode) {
$Data = array ();
$Result = $this->query ('SELECT * FROM `'.$this->Prefix.'configuration` WHERE `mode` = '.(int) $Mode);
while ($Row = $this->fetch ($Result)) $Data[$Row[0]] = $Row[1];
$this->free ($Result);
var_dump ($Data);
return ($Data);
}[/code]
Dodatkowo można spróbować zdobyć jakieś komunikaty o błędach PHP komentując (wstawiając // na jej początku lub tymczasowo usuwając) linię (około 38.) w pliku index.php:
[code]set_error_handler ('e_error_handler');[
Wyświetliło się (bez zmian w index.php):
array(0) { } array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Teraz(po usunięciu z index.php) się u góry wyświetla:
array(0) { } array(0) { }
Notice: Undefined variable: Version in C:\www\estats\index.php on line 73Notice: Undefined variable: LastClean in C:\www\estats\lib\gui.php on line 317
array(0) { } array(0) { }
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\www\estats\lib\db\MySQL\common.php:193) in C:\www\estats\index.php on line 578
Ostatnio edytowany przez aa (31.05.2008 09:52:41)
Aha, to znaczy, że zapytanie do bazy nie zwraca żadnych wyników, spróbuj zamienić tę funkcję na:
[code]function config_get ($Mode) {
$Data = array ();
$Result = $this->query ('SELECT * FROM `'.$this->Prefix.'configuration`');
while ($Row = $this->fetch ($Result)) $Data[$Row[0]] = $Row[1];
$this->free ($Result);
return ($Data);
}[/c
Ostatnio edytowany przez Emdek (31.05.2008 10:01:33)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź